Friday , 19 April 2024

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου – Προειδοποιούν οι εργαζόμενοι για απεργίες

Στάση εργασίας για το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και προειδοποιούν για απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους ότι “έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής έναντι όλων αυτών που συμβαίνουν στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εις βάρος του επιβατικού κοινού και των εργαζοµένων σε αυτή !!!”.

Εξαίρεση στη στάση εργασίας θα αποτελέσουν τα δρομολόγια 32Ν και το υπηρεσιακό δρομολόγιο του νοσοκομείου Παπανικολάου, λόγω της πανδημίας.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι “απαντούμε άμεσα στην ανάλγητη και αδιάφορη στάση της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ. απέναντι σε επιβατικό κοινό και εργαζομένους ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις”. Ταυτόχρονα ζητούν την παρέμβαση των συναρμοδίων Υπουργείων προς αντιμετώπιση των προβλημάτων και υποστηρίζουν πως πλήθος λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. – ίδιας ηλικίας με τα προσφάτως αποκτηθέντα µέσω leasing — βρίσκονται παροπλισμένα στα αμαξοστάσια του Ο.Α.Σ.Θ. για βλάβες κόστους ευτελών χρηματικών ποσών, ότι παραμένει ελλιπέστατη η συντήρηση των ήδη κυκλοφορούντων λεωφορείων, με αποτέλεσµα την δημιουργία αντίξοων συνθηκών μετακίνησης όπως π.χ. έλλειψη θέρμανσης και εξαερισμού εντός των λεωφορείων. Παράλληλα, κατηγορούν τη διοίκηση του Οργανισμού για κωλυσιεργία για τη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *