Friday , 29 March 2024

Οικουμενικός Πατριάρχης: Έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως

Έκκληση υπέρ του εμβολιασμού ενάντια στον νέο κορωνοϊό απηύθυνε ο Οικουμενικ;oς Πατριάρχης, κ.κ.Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της συνέντευξης-οδοιπορικού στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ίμβρο που μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι αρνητές και οι αντιεμβολιαστές δεν σκέπτονται σωστά και αδικούν τους εαυτούς τους και τυς συνανθρώπους τους.

“Είναι τελείως παράλογο και άδικο να φοβούνται κάποιοι να κάνουν το εμβόλιο. Δεν υπάρχει καμία εύλογη δικαιολογία. Κάνω και πάλι έκκληση να εμβολιαστούν όλοι άνευ επιφυλάξεως. Για να αποφύγουν ενδεχομένως σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι θα τους οδηγήσουν στον θάνατο” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Εμείς ως Eκκλησία, ως θρησκεία, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο ειδικότερα, σεβόμαστε την επιστήμη, τους εκπροσώπους της επιστήμης, τα ευρήματα και τις ανακαλύψεις της επιστήμης και συμμορφώνουμε τη ζωή μας προς αυτά”.

Όσον αφορά τους αρνητές της πανδημίας και τους αντιεμβολιαστές ” εξέφρασε την άποψη ότι “δεν σκέπτονται σωστά και δεν σκέπτονται λογικά και αδικούν και τον εαυτό τους και συνανθρώπους τους. Διότι μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό στους συνανθρώπους τους χωρίς να το καταλάβουν. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *