Friday , 26 April 2024

Οι «βενιαμίν» υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των τεσσάρων κομμάτων – Είναι κάτω των 30 χρόνων, πού πολιτεύονται

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και όλα τα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Οι διεργασίες για τον σχηματισμό και τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όλα τα κόμματα είναι στην τελική ευθεία για τις επίσημες ανακοινώσεις, όσα τουλάχιστον δεν το έχουν κάνει ακόμη. Από τα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί χαρακτηριστικό και των τεσσάρων κομμάτων είναι το νέο «αίμα» που έχει… επιστρατευτεί για να αναμετρηθεί στον πολιτικό στίβο.

Γυναίκες ηλικίας ετών…
«Άρωμα» γυναίκας έχουν τα ψηφοδέλτια των τεσσάρων κομμάτων όσον αφορά τους νεότερους πολιτευτές τους. Και για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με στοιχεία των κομμάτων, οι νεότεροι υποψήφιοι σε ηλικία είναι γυναίκες, ηλικίας κάτω των 30 χρόνων.
Στη Νέα Δημοκρατία, η νεότερη υποψήφια βουλευτής είναι η Μαρία Πανοπλία. Η νεαρή 27χρονη είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και θα ριχτεί στη μάχη στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής.
Στο ΣΥΡΙΖΑ έναν χρόνο νεότερη, 26 χρόνων, είναι η επίσης δικηγόρος Μυρτώ Κοροβέση, η οποία θα είναι υποψήφια στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Και πιο συγκεκριμένα, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία εντάσσεται η 28χρονη Σοφία Πάσχου, δασκάλα και αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα που ρίχνονται στη μάχη των ψήφων.
Με το ΚΚΕ πολιτεύεται η μικρότερη όλων των υποψηφίων. Στο συνταγματικό όριο βρίσκεται η 25χρονη Χριστίνα Λυμπερίδου, η οποία από τα φοιτητικά έδρανα στοχεύει στα έδρανα της Βουλής αφού μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ, στέλεχος του ΚΚΕ, θα είναι υποψήφια στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *