Friday , 29 March 2024

Οι Γερμανοί επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή  μονάδας παραγωγής αρμάτων μάχης Leopard

Του Γ. Κατσιάνη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον γερμανικό όμιλο Rheinmetall για την κατασκευή μονάδας παραγωγής αρμάτων μάχης Leopard.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η γερμανική πλευρά έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή των τεθωρακισμένων οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αναμένεται να εντάξει την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη της αμυντικής βιομηχανίας.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι επαφές μεταξύ των εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Γερμανών θα συνεχιστούν εντός της εβδομάδας.

Στόχος είναι η διευθέτηση σειράς τεχνικών ζητημάτων που αφορούν την υλοποίηση της επένδυσης των 2 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις που υπήρξαν αρχικά από στρατιωτικούς κύκλους για εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής των γερμανικών αρμάτων μάχης στο Βόλο, όπου βρίσκεται ήδη μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων για τα Leopard, φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί επενδυτικό πόλο έλξης, λόγω του ανθρώπινου κεφαλαίου που διαθέτει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *