Friday , 19 April 2024

Οι Γερμανοί επιμένουν…ελληνικά για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία

Του Γ. Κατσιάνη

Ένα μήνα μετά την αποκάλυψη του thesseconomy.gr για την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας EODH SA και τον γερμανικό κολοσσό Krauss-Maffei Wegmann (Συμφωνία γερμανικού κολοσσού με αμυντική βιομηχανία από τη Χαλκιδική   – Thesseconomy), παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) Αυλώνας το μαχητικό όχημα πεζικού Lynx KF41.

Το υπερσύγχρονο στρατιωτικό όχημα είναι δημιούργημα της  γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας Rheinmetall και φέρει πυροβόλο των 30 χιλιοστών, έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, τύπου Spike και μπορεί να μεταφέρει ως και 10 στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα μας ενδιαφέρεται για την προμήθεια 205 οχημάτων Lynx KF41. Ωστόσο, στο τραπέζι των συνομιλιών με τους Γερμανούς βρίσκεται εδώ και καιρό, η δημιουργία μονάδας παραγωγής στην Ελλάδα, η οποία θα κατασκευάζει το συγκεκριμένο στρατιωτικό όχημα και όχι μόνο.

«Όπως και σε άλλα διεθνή προγράμματα, η #rheinmetall επιδιώκει μια στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα, με στρατηγική τοπικής προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής συμμετοχής σε όλη την ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα», τονίζεται, μεταξύ άλλων σε ανάρτηση της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *