Friday , 29 March 2024

Οι ηλιόλουστες ημέρες… καίνε τα χιονοδρομικά κέντρα – “Στο μηδέν η χιονοδρομία για τη φετινή σεζόν” λέει ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας

«Στο μηδέν η χιονοδρομία για τη φετινή σεζόν» λέει στο thesseconomy.gr ο προϊστάμενος του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας στο Καϊμακτσαλτσάν Θάνος Παναγιωτόπουλος. Και μπορεί το χιόνι να μην έκανε μέχρι τώρα την εμφάνισή του στα χιονοδρομικά κέντρα, ωστόσο αυτά παραμένουν ανοιχτά για τους επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν μια βόλτα με τους εναέριους αναβατήρες. «Εμείς καταφέραμε με τη λειτουργία της τεχνητής χιονόπτωσης που έχουμε αυτές τις ημέρες να έχουμε ανοιχτό ένα μέρος της πίστας αρχαρίων, το μπέιμπι λίφτ, για εκμάθηση και για να παίξουν τα παιδάκια. Λειτουργούμε και τον εναέριο αναβατήρα για βόλτα στο βουνό. Σε λειτουργία έχουμε καθημερινά και το σαλέ», περιγράφει την κατάσταση στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Οι επισκέπτες των γιορτών
Για τις ημέρες των γιορτών αρκετοί ήταν οι λάτρεις του χειμερινού τουρισμού που επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό κέντρο. Όπως εξηγεί ο προϊστάμενός του, «ο κόσμος έρχεται και προτιμά του αναβατήρες. Στην κορυφή του όρους Βόρας, στα 2.524 μέτρα, υπάρχει το εκκλησάκι, μνημείο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου από μάχη μεταξύ Σέρβων και Βουλγάρων κι είναι επισκέψιμο περπατώντας το μονοπάτι. Κάποιος από την κορφή με τον αναβατήρα σε 20-25 λεπτά μπορεί να το προσεγγίσει». Και όπως προσθέτει «άλλωστε η Πέλλα με τον Παλιό ‘Αγιο Αθανάσιο, τα λουτρά Πόζαρ και την Έδεσσα είναι προορισμός τουριστικός. Απλώς λείπει παντελώς ο σκιέρ, ο αθλητής, ο χομπίστας. Τράβαγε πάρα πολύ κόσμο όταν είχαμε χιόνι το χιονοδρομικό στην περιοχή».

“Μηδενικά έσοδα”
Όσον αφορά το οικονομικό μέρος των επιχειρήσεων ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι «το κομμάτι που καλύπτει πάνω από το 90% του ετήσιου τζίρου το έχουμε χάσει. Απλώς ευελπιστούμε με το χιόνι να αλλάξει η διάθεσή μας για τα έσοδα – έξοδα. Να έχει ο κόσμος δουλειά και η γύρω περιοχή για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το χειμώνα».Και δηλώνει πανέτοιμος για προσεχείς χιονοπτώσεις. Το κέντρο μας είναι πανέτοιμο. Έχουμε κάνει όλες τις προβλεπόμενες συντηρήσεις, έχουμε πάρει την άδεια λειτουργίας για το 2022-2023, το προσωπικό είναι πανέτοιμο και περιμένουμε ανά πάσα στιγμή το χιόνι».

Το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας
Το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας στο Καϊμακτσαλάν μαζί με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, με τη σχολή ενοικίασης, και το σαλέ απασχολεί περίπου 60-70 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί “από το 1995 με έναν αναβατήρα και από το 1997-1998 λειτουργεί με τέσσερις αναβατήρες ο ένας εναέριος και δύο αναβατήρες αρχαρίων”, λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *