Thursday , 25 April 2024

Οι Θεσσαλοί αγρότες σέρνουν τον «χορό» των κινητοποιήσεων-Η κυβέρνηση ζητά υπομονή

Του Γ. Κατσιάνη

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν από σήμερα οι αγρότες, παρά τα πρόσφαταμέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Μετά τα μπλόκα, το νέο αγωνιστικό ραντεβού δίνεται σήμερα, Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Η εξαγγελία των 7 μέτρων στήριξης στην πλειοψηφία τους δεν είναι νέα αλλά επανάληψη παλιότερων εξαγγελιών κι αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας. Όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματα που προβάλλουμε και δεν λύνουν κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση», τονίζει, μεταξύ άλλων, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας.

Ειδικότερα για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι διεκδικούν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα και όχι «κάλυψη του 80% για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021 και του 50% για τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2022, διάστημα που οι αρδευτικές ανάγκες είναι πολύ μικρότερες, άρα λιγότερη και η κατανάλωση ρεύματος» καθώς και αφορολόγητο πετρέλαιο και όχι «επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

«Οι αγρότες δεν είναι μόνοι»

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα επτά νέα μέτρα στήριξης, ύψους 150 εκατ. ευρώ, καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες του αγροτικού κόσμου.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, οι αγρότες δεν είναι μόνοι. Το κράτος είναι παρόν. Και η παρουσία του θα πυκνώσει ακόμη περισσότερo. Είναι αυτονόητο ότι κάθε πρόταση και κάθε ιδέα είναι καλοδεχούμενη», τόνισε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος υποστήριξε «τον μήνα που τρέχει, οι παραγωγοί θα δουν τα πρώτα πιστωτικά τιμολόγια του ρεύματος στους λογαριασμούς τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *