Saturday , 20 April 2024

“Οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν διπλά από την έκθεση στον κορονοϊό” – Άμεση θωράκιση του Θεαγένειου ζητούν οι εργαζόμενοι

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Το σωματείο εργαζομένων με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ υπάρχουν  πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις( γιατροί 19, νοσηλευτικό προσωπικό 115, λοιπό προσωπικό 75).

“Το υπάρχον προσωπικό είναι γηρασμένο, εξουθενωμένο και ιδιαίτερα εντατικοποιημένο λόγω της ιδιαιτερότητας του Νοσοκομείου ως ειδικό αντικαρκινικό” τονίζουν οι εργαζόμενοι. Μεταξύ αλλων, ζητούν το άνοιγμα όλων των πρώην δομών Υγείας και να λειτουργούν όλα τα συστήματα Πρωτοβάθμιας Φροτνίδας Υγείας σε 24ωρη βάση, για αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και διευκόλυνση στη διαλογή κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως επισημαίνουν, η σημερινή  κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου είναι ελλιπής για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς υπάρχουν ελάχιστοι χώροι απομόνωσης, δεν υπάρχουν θάλαμοι αρνητικής πίεσης, δεν επαρκούν τα κρεβάτια ΜΕΘ (είναι μόνο 8).

Το σωματείο εργαζομένων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ένα παραπάνω για τους καρκινοπαθείς και τονίζει ότι “οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν διπλά από την έκθεση στον κορονοϊό. Πράττοντας όπως πάντα το καθήκον μας απαιτούμε άμεσα θωράκιση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου με γενναία χρηματοδότηση και στελέχωση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *