Friday , 29 March 2024

Οι 13 νέοι αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Το νέο μοντέλο και σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, θα έχει 13 Αντιπεριφερειάρχες, εκ των οποίων οι επτά τοπικοί (ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα) και οι έξι θεματικοί (με ευθύνη όλη την Κεντρική Μακεδονία). Για πρώτη φορά υπάρχουν και τρεις Τομεάρχες, οι οποίοι αναλαμβάνουν συγκεκριμένο αντικείμενο ο καθένας, για όλη την Κεντρική Μακεδονία σε τρεις τομείς αιχμής για τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εξής:

-Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας

Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες:
-Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου
-Ημαθίας: Κώστας Καλαϊτζίδης
-Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης
-Πέλλας: Ιορδάνης Τζαμτζής
-Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου
-Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος
-Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:
-Οικονομικών και Προγραμματισμού: Αθηνά Αηδονά
-Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Κώστας Γιουτίκας
-Υποδομών και Δικτύων: Πάρις Μπίλλιας
-Μεταφορών και Επικοινωνιών: Στάθης Αβραμίδης
-Αγροτικής Οικονομίας: Σωτήρης Μπάτος
-Δημόσιας Υγείας: Χρήστος Μήττας

Τομεάρχες:
-Πολιτισμού: Κατερίνα Περιστέρη
-Τουρισμού: Αλέξανδρος Θάνος
-Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Ασλανίδης

Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης ορίστηκε η κ. Αθηνά Αηδονά.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα, που θα ασκούν τις αρμοδιότητές τους, στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες ανήκουν.

Παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι περιλαμβάνει τρεις παράλληλες κατηγορίες θέσεων ευθύνης: επτά Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, έξι θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας και τρεις Τομεάρχες, επίσης με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας.

Τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου, όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, είναι:

Πρώτον, έχουμε ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά Περιφερειακές Ενότητες και αξιοποιούμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η κάθε μία από αυτές.

Δεύτερον, έχουμε θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτικής χάραξης, που μας επιτρέπουν να αθροίζουμε δυνάμεις και να αξιοποιούμε ενιαία και συνδυαστικά ως Περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας.

Τρίτον, έχουμε τομείς αιχμής στους οποίους εστιάζουμε, αξιοποιώντας και τις δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μεταξύ άλλων το Κέντρο Πολιτισμού, το Film Office, τα υποστηρικτικά κοινωνικά κέντρα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε αποτελέσματα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

«Δημιουργούμε ένα νέο, σύγχρονο διοικητικό σχήμα αποτελεσματικότητας, ταχύτητας και ευελιξίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *