Friday , 29 March 2024

Οι 15 startups από τη Βόρεια Ελλάδα που διεκδικούν την πρωτιά στον τελικό του Next Stage Challenge 2021

Μαθήματα καινοτομίας παραδίδουν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού Next Stage Challenge που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι 15 φιναλίστ παρουσιάζουν καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα στους τομείς της υγείας, του αθλητισμού, της αγροδιατροφής, της ψηφιακής τέχνης, της βιομηχανικής παραγωγής και των μεταφορών και θα διεκδικήσουν τα τρία χρηματικά βραβεία των 4.000, 6.000 και 10.000 ευρώ στις κατηγορίες “Στάδιο ιδέας”, “Στάδιο πρωτοτύπου” και “Στάδιο εσόδων”, αντίστοιχα.

Οι διαγωνιζόμενοι σε κάθε κατηγορία θα αξιολογηθούν συγκριτικά βάσει της σαφήνειας της επιχειρηματικής τους στόχευσης, της συμπληρωματικότητας της ομάδας τους, του μεγέθους της οικονομικής προοπτικής και της καινοτομίας του εγχειρήματος.

Οι ομάδες ανά στάδιο

Οι ομάδες που θα διαγωνιστούν στον τελικό του Σεπτεμβρίου στο στάδιο ιδέας είναι:
Metis – Έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του παγκρέατος σε στάδια Ι και ΙΙ, μέσω μη επεμβατικού διαγνωστικού τεστ χαμηλού κόστους, που ανιχνεύει μικρά μόρια σε δείγματα ούρων.
Aretheart-Διαδικτυακή αγορά έργων ψηφιακής τέχνης από επιλεγμένους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο με εστίαση στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εκτύπωσης και παράδοσης των έργων.
Eggxcel – Μείωση εκπομπών CO2 από βαριές βιομηχανίες με χρήση πολύ αποδοτικών, θερμικά σταθερών, βιώσιμων ροφητικών υλικών δέσμευσης CO2 που παράγονται από κελύφη αυγών.
Skωlix– Παραγωγή ζωικής πρωτεΐνης από έντομα για χρήση σε ζωοτροφές και συμπληρώματα διατροφής, βασισμένη στη βιώσιμη εκτροφή αλευροσκούληκων (Tenebrio Molitor).


Όσον αφορά τις ομάδες που θα διαγωνιστούν στον τελικό του Next Stage Challenge στο στάδιο πρωτοτύπου είναι:
Aidplex– Έξυπνη συσκευή που εφαρμόζει σε κηδεμόνες σκολίωσης κάθε τύπου, λύνοντας το πρόβλημα της παρακολούθησης της ορθής χρήσης του κηδεμόνα για την προσαρμογή της θεραπείας.
ProgHRC- Σύστημα που επιτρέπει σε ρομπότ γραμμών παραγωγής να εκπαιδεύονται για να εκτελέσουν νέες εργασίες, αντικαθιστώντας τον χρονοβόρο προγραμματισμό με μηχανική μάθηση.
Project Veltio– Έξυπνη συσκευή μαγειρικής που επιτρέπει σε επαγγελματίες της εστίασης να τυποποιήσουν και να ελέγξουν με ακρίβεια τη διαδικασία μαγειρικής υψηλών προδιαγραφών.
DeepTraffic-Λογισμικό που βοηθά οργανισμούς που εποπτεύουν οδικά δίκτυα να διαχειριστούν την κυκλοφορία αυτοματοποιώντας διαδικασίες και διασυνδέοντας οχήματα και υποδομές.
Fertil.ai- Λογισμικό που βελτιώνει τα αποτελέσματα των κλινικών εξωσωματικής γονιμοποίησης, αναλύοντας εικόνες εμβρύων και αξιολογώντας τη πιθανότητα να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη.
Agro-U– Διαδικτυακή αγορά που επιτρέπει σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητικές μονάδες να συνδεθούν γρήγορα και εύκολα με εργαζόμενους στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Τέλος, στο στάδιο των αρχικών εσόδων θα διαγωνιστούν οι ομάδες:
SeamX– Διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε διοργανωτές και χορηγούς δρομικών αθλητικών γεγονότων να προσφέρουν μια κορυφαία εξατομικευμένη εμπειρία στους δρομείς τους.
Mobase-Υπηρεσίες γενετικής ταυτοποίησης και ιχνηλασιμότητας που βοηθούν τους παραγωγούς προϊόντων αγροδιατροφής και καλλυντικών να αμυνθούν κατά της νοθείας.
Elektronio-Ηλεκτρικά σκούτερ καινοτόμου σχεδιασμού που επιτρέπουν τη βιώσιμη παράδοση πακέτων/φορτίων σε αστικό περιβάλλον, με υψηλή ασφάλεια και άνεση για τους αναβάτες.
AnyGym-Ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων και πληρωμών που επιτρέπει στον καθένα να βρει και να κλείσει ένα χώρο άθλησης, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το ρίσκο της επιχείρησης.
FleetPass-Λογισμικό για τη διαχείριση στόλων οχημάτων που καθημερινά εκτελούν πολλαπλές στάσεις, αυτοματοποιώντας τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των δρομολογίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *