Friday , 29 March 2024

Οκτώ οι νεκροί από τη γρίπη στη χώρα μας

Στους οκτώ έφθασαν οι νεκροί από τη γρίπη στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, που επισημαίνει ότι η Ελλάδα διανύει περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης και αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, 24 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να μην έχουν εμβολιαστεί.

Η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στην χώρα για τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ αυξημένη κυκλοφορία του ιού θα υπάρχει όπως κάθε χρόνο τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ωστόσο, τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (χρόνια καρδιολογικά, αναπνευστικά προβλήματα, ανοσοκαταστολή κ.λπ.), διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές, οι οποίες πάντως μπορούν να εμφανιστούν και σ’ ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στην χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται προσοχή στην εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *