Οκτώ στα δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ασφαλιστικές ή φορολογικές παραβάσεις…

Οκτώ στα δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ασφαλιστικές ή φορολογικές παραβάσεις…

175
SHARE

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά οκτώ στα δέκα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα οποία διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι έκαναν ασφαλιστικές ή φορολογικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2019, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής.

Ελέγχθηκαν συνολικά (10) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία σε (8) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε:

  • σε ψητοπωλείο, η απασχόληση (14) εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε πιτσαρία, η απασχόληση (3) εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε καφέ-μπαρ-εστιατόριο, η απασχόληση (2) εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε καφέ εστιατόριο, η απασχόληση εργαζομένου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε ψητοπωλείο, η απασχόληση (4) εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε εστιατόριο, η μη έκδοση (2) αποδείξεων και η απασχόληση (3) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε ψητοπωλείο, η απασχόληση (20) εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου και ενός εργαζομένου, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε εστιατόριο, η απασχόληση (3) εργαζομένων πέραν του δηλωθέντος ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

LEAVE A REPLY