Saturday , 27 April 2024

ΟΛΘ: Νέες δράσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Στους τομείς της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της έρευνας επικεντρώνεται το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε η ΟΛΘ ΑΕ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Κύριος στόχος της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή γνώσης και εφαρμοσμένων βέλτιστων πρακτικών. Ταυτόχρονα, μέσω του πρωτοκόλλου, διαμορφώνεται νέο πλαίσιο δράσης για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, με γνώμονα τη διεύρυνση των προοπτικών ανάπτυξης του κλάδου του διεθνούς εμπορίου και των θαλάσσιων μεταφορών.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιο Λιάγκο, και τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, καθηγητή Παναγιώτη Καλδή. Η δε συνεργασία θα γίνει με Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσω του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων».

«Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας αποτελεί εφαλτήριο για νέες δράσεις, που θα δημιουργήσουν αποδοτικές και βιώσιμες πρακτικές, με αμοιβαία οφέλη για τις δύο πλευρές, τη λιμενική βιομηχανία, την οικονομία και την κοινωνία ευρύτερα», δήλωσε ο κ.  Λιάγκος.

Εξάλλου, ο κ. Καλδής σημείωσε ότι «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το πλέον αναπτυσσόμενο ΑΕΙ της χώρας, με πράσινη ταυτότητα και ανάδειξη καινοτομιών, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ανταποκρίνεται στην εκπαιδευτική και ερευνητική συνέργεια που αναπτύσσεται». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι από κοινού σχεδιαζόμενες νέες δράσεις θα αποφέρουν προστιθέμενη αξία στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *