Saturday , 20 April 2024

Ολιγοήμερη άτυπη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από το υπουργείο Οικονομικών

Του Γ. Κατσιάνη

Το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετέχει και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής προκειμένου να αποφασιστεί το χρονικό διάστημα που θα δοθεί παράταση.

Αφορμή για την σύσκεψη αποτέλεσαν τα προβλήματα που καταγράφηκαν από χθες το μεσημέρι στο taxisnet,με αποτέλεσμα οι φοροτεχνικοί να μην μπορούν να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις.

“Πολλές από τις δηλώσεις που δεν υποβλήθηκαν αφορούν μεγάλες εταιρείες”, δήλωσε στο thesseconomy.gr ο φοροτεχνικός,Θεόδωρος Σιώζιος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι “αμέσως μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία της εφαρμογής, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεών του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής” και επισημαίνει ότι “η δυνατότητα αυτή θα δοθεί επεκτείνοντας την καταληκτική ημερομηνία για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της τεχνικής αδυναμίας”.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η υποβολή 150.000 φορολογικών δηλώσεων ενώ η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *