Friday , 26 April 2024

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων ΠΚΜ: “Ζητάμε πλήρη αποζημίωση για τις εκδρομές που δεν έγιναν. Δε θα πληρώσουμε για το δίκιο μας στα δικαστήρια”

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ενώσεων γονέων και κηδεμόνων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που διεκδικούν την πλήρη χρηματική αποζημίωση για τις σχολικές εκδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Μιλώντας στο thesseconomy ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Μαθητών Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, τόνισε ότι “οι γονείς ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, δυσκολεύονται να πληρώσουν εκ νέου από την τσέπη τους για να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Ζητούμε την πλήρη αποζημίωση για τις σχολικές εκδρομές που δεν έγιναν εξαιτίας του κορωνοϊού. Σκεφτείτε ότι μία εκδρομή στο εσωτερικό κόστισε περίπου 400 ευρώ ενώ για το εξωτερικό το ποσό ήταν πάνω από 500 ευρώ. Από το Υπουργείο Τουρισμού έχουμε κάποια θετικά μηνύματα καθώς ο αρμόδιος Υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, είπε ότι θα το ξαναδεί το ζήτημα. Το δε voucher 18μηνης διάρκειας αντιστοιχεί σε μικροποσά. Δηλαδή όταν μια εκδρομή κοστίζει 300 ευρώ, το ταξιδιωτικό κουπόνι αντιστοιχεί σε 220 ευρώ μόνο όμως για ένα άτομο. Με δεδομένο ότι θα υπάρχει συνοδός (γονιός ή κηδεμόνας) για τον μαθητή το χρηματικό ποσό δεν αρκεί για να πραγματοποιηθεί μια εκδρομή ή ένα ταξίδι” σχολίασε ο κ. Κοκονάς.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για να γνωστοποιήσει το πρόβλημα που έχει προκύψει για χιλιάδες οικογένειες. Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στα δυτικά της πόλης αλλά και στην Καλαμαριά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *