Thursday , 25 April 2024

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων ΠΚΜ: “Να σταματήσει η συκοφάντηση των μαθητών”

Απάντηση στις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας δίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι καταλήψεις των μαθητών δεν είναι “εθιμοτυπικές” όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Κόπτσης και τονίζει ότι “οι μαθητές στην συντριπτική τους πλειοψηφία διεκδικούν μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σχολική στέγη, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα., κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, συντήρηση σχολείων, ασφαλή κτίρια, εξοπλισμό εργαστηρίων”.

Οι ενώσεις γονέων και κηδεμόνων καλούν την περιφερειακή διεύθυνσης εκπαίδευσης “έστω και τώρα να σταματήσει να στέκεται απέναντι από τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και να βρει λύσεις ώστε να εξασφαλιστούν νέα σχολεία, διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη στα τμήμα ένταξης, έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, την ασφαλή εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών”.

Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της από αύριο 21 Σεπτεμβρίου με συγκεντρώσεις στα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Ευόσμου, Καλαμαριάς και Παύλου Μελά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *