Του Γ. Κατσιάνη
Αιχμές σε βάρος της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, εξαπέλυσε ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.
Με ανάρτηση του στα social media ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για “λάθη”, τα οποία, όπως τονίζει, “αντανακλούν μια κουλτούρα πολιτικής ασυδοσίας”.
“Αυτού του είδους τα «λάθη», όταν επαναλαμβάνονται, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε… αθώα, αλλά αντανακλούν μια κουλτούρα πολιτικής ασυδοσίας. Ως εκ τούτου, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν χωρούν η συγκάλυψη, η σιωπή, οι συμψηφισμοί και οι υπεκφυγές”, σημείωσε ο κ. Καραόγλου.
Επιπλέον, χαρακτήρισε “αυτονόητη” την υποχρέωση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης για άμεση επιστροφή των παράνομων επιδοτήσεων από όσους τις έλαβαν.
“Το ίδιο και η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, διότι η λογοδοσία όλων των εμπλεκομένων θα κρίνει και τον βαθμό αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος μας”, επισημαίνει ο κ.Καράογλου και καταλήγει ότι “σε τελική ανάλυση, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που τιμούν την εμπιστοσύνη των πολιτών και παλεύουν για μια δημόσια διοίκηση με διαφάνεια, δικαιοσύνη και αξιοκρατία”.