Friday , 26 April 2024

«Οργασμός» εργασιών σε δρόμους της Θεσσαλονίκης

Σε… εργοτάξιο έχουν μετατραπεί οι δρόμοι γύρω από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων οδηγών ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής. Συγκεκριμένα, άρχισαν σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, οι εργασίες οδοστρωσίας και καθαρισμού ερεισμάτων επί της εθνικής οδού 2 Θεσσαλονίκης – όρια νομού Καβάλας στη Χ.Θ. 19+500 και στις δύο κατευθύνσεις. Τα έργα που πραγματοποιεί η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου. Οι εργασίες άρχισαν στις 8.00 π.μ. Ήδη σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Λητής υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Συνέχεια έργων στην εθνική οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Παράλληλα πραγματοποιούνται από σήμερα οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων όμβριων υδάτων και των συνδετήριων αγωγών στην εθνική οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Τα έργα που γίνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου 2023. Από τις 7.00 το πρωί έχουν αρχίσει οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων όμβριων υδάτων και των συνδετήριων αγωγών στην εθνική οδό 2, περίπου στη Χ.Θ. 15+000, στον ισόπεδο κόμβο Αγχιάλου και στη Χ.Θ. 47+100, στον κόμβο “ΜΕΤΡΟ”.
Σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Πέλλας έχουν γίνει οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη διάρκεια των εργασιών.

Έργα και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και στην επαρχιακή Ν. Μουδανιών Κασσάνδρας
Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Κύκλωμα Κασσάνδρας. Τα έργα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28 Απριλίου.
Πιο αναλυτικά, πραγματοποιούνται εργασίες κοπής πρασίνου και αυτοφυούς βλάστησης στα εξής σημεία:

-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από τη Χ.Θ.18+850 (Α/Κ Ν.Ρυσίου) έως τη Χ.Θ.61+700 (Α/Κ Σιθωνίας-Κασσάνδρας)

-Στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών-Κύκλωμα Κασσάνδρας, από τη Χ.Θ.0+000 (Α/Κ Σιθωνίας-Κασσάνδρας) έως τη Χ.Θ. 23+650 (Κυκλικός κόμβος Κασσανδρείας)
Από χθες οι εργασίες εκτελούνται στην κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική. Την Παρασκευή 28 Απριλίου οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην κατεύθυνση από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη, στα τμήματα των οδών εντός του νομού Χαλκιδικής. Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το τμήμα Τροχαίας Θέρμης και με το τμήμα Τροχαίας Μουδανιών ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των αυτοκινήτων.

Εργασίες διαγράμμισης
Ακόμη, μέχρι τις 28 Απριλίου θα συνεχιστούν οι εργασίες διαγράμμισης στην 30ή επαρχιακή οδό Ρυσίου – Ταγαράδων- Αγίας Παρασκευής- Σουρωτής – Βασιλικών. Πιο αναλυτικά, πραγματοποιούνται από τις 9.00 το πρωί εργασίες ανανέωσης της διαγράμμισης του άξονα της 30ής επαρχιακής οδού Ρυσίου – Ταγαράδων- Αγίας Παρασκευής- Σουρωτής – Βασιλικών σε όλο το μήκος της οδού, από χθες, 24 Απριλίου έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου. Ήδη υπάρχουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *