Tuesday , 16 April 2024

Οργιάζει η μαύρη κατ’οίκον εργασία για περιποίηση άκρων και μαλλιών – Πάνω από 20.000 επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα

Σοφία Ξανθοπούλου

Τη «μαύρη εργασία» στηλιτεύουν οι ιδιοκτήτες κέντρων αισθητικής. Ο Σπύρος Γκιώκας, ιδιοκτήτης κέντρου αισθητικής στα Ιωάννινα μιλώντας στο thesseconomy.gr καταγγέλλει την μαύρη εργασία από επαγγελματίες του κλάδου καλλωπισμού και αισθητικής.

“Ο κλάδος αισθητικής είναι κλειστός εδώ και 2,5 μήνες χωρίς τη δυνατότητα του click away και με μηδαμινό τζίρο. Μέσα σε όλα αυτά οι υποχρεώσεις μας τρέχουν παρά τις όποιες θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων. Δεν είναι όμως αρκετές. Η παράνομη κατ’οίκον εργασία είναι ανεξέλεγκτη. Επαγγελματίες αιθητικής και καλλωπισμού μαλλιών ή άκρων εργάζονται μαύρα σε αποθήκες, γκαράζ ή μπαλκόνια, οπουδήποτε παρά σε νόμιμα αδειοδοτημένους χώρους”.

Ο λ. Γκιώκας καταγγέλλει ότι χιλιάδες άτομα συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσιες αλλά τις διαφημίζουν κιόλας στα social media μέσω χορηγούμενων διαφημίσεων. “Υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 άτομα πανελλαδικά εργάζονται παράνομ. Στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός είναι 2.000-3.000 ενώ στην περιοχή των Ιωαννίνων έχουμε 100 άτομα που καταφεύγουν στη μαύρη εργασία”.

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων αισθητικής ζητούν από την πολιτεία να δράσει άμεσα. Όπως τονίζει ο κ. Γκιώκας “εμείς ζητάμε να ανοίξουν οι υπηρεσίες αισθητικής  και καλλωπισμού και να σταματήσει ο παράλογος διαχωρισμός του 4ψήφιου κωδικού δραστηριοτητάς μας, να υπάρχει πλέον και Σώμα Επιθεώρησης παράνομης εργασίας , να  υπάρχει ένας 4ψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για καταγγελίες τετοιων φαινονένων και δημιουργία αυστηρού πλαισίου που να επιβάλει διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις”.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων αισθητικής επισημαίνουν ότι βιώνουν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού και τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *