Friday , 26 April 2024

“ΟΧΙ” της εστίασης της Θεσσαλονίκης στον υποχρεωτικό διαχωρισμό πελατών και μαγαζιών με κριτήριο τον εμβολιασμό – Θα επιφέρει απολύσεις, τονίζει ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων-Ψητοπωλών

Απορρίπτουν οι επιχειρηματίες της εστίασης τον υποχρεωτικό διαχωρισμό των πελατών και συνακολούθως και των δικών τους μαγαζιών με κριτήριο τον εμβολιασμό, που φέρεται να εξετάζει σοβαρά η Κυβέρνηση, ενώ ζητούν το ποσοστό κάλυψης των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων τους, που θα ανακοινώσει σήμερα η Κυβέρνηση, να είναι τουλάχιστον 70%. Διαφορετικά, όπως επισημαίνουν, επίκειται ντόμινο απολύσεων προσωπικού και στις δύο περιπτώσεις.

«Αν το μέτρο του διαχωρισμού των πελατών και των καταστημάτων για εμβολιασμένους και η εμβολιασμένους είναι προαιρετικό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο μέτρο να επιβληθεί, διότι θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα», τονίζει μιλώντας στο Thesseconomy.gr o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης και προσθέτει: «Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να διώχνουμε πελάτες. Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό που ζήσαμε τον Νοέμβριο του 2018 και το πρώτο δίμηνο του 2019 με τον αντικαπνιστικό νόμο, που υποχρεωνόμασταν να διώξουμε πελάτες. Επίσης θα προκληθεί μεγάλο πρόβλημα με μέρος του προσωπικού μας που δεν είναι εμβολιασμένοι και εάν ένα τέτοιο μέτρο είναι υποχρεωτικό θα αναγκαστούμε να τους απολύσουμε και κάποιοι είναι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί μας πολλά χρόνια». Σήμερα κιόλας, μάλιστα, η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει έρευνα μέσω εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας μεταξύ των μελών της για να διαπιστώσει εάν και πόσα μέλη της είναι διατεθειμένα να προβούν σε τέτοιο διαχωρισμό.

Ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στο προσωπικό του κλάδου, σύμφωνα με τον γ.γ. της Ένωσης, θα έχει και ενδεχόμενη απόφαση της Κυβέρνησης για κάλυψη των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων του κλάδου μικρότερο του 70%.

Η μείωση, εξάλλου, της κίνησης που καταγράφει ο κλάδος μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εκτιμάται πως έχει να κάνει με τον συνδυασμό του καύσωνα και την αδυναμία εξυπηρέτησης των χώρων εστίασης μεγάλου αριθμού πελατών στο εσωτερικό τους.

Θετικά χαιρετίζει, στο μεταξύ, η Ένωση την “Κάρτα Ελευθερίας” που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση, ωστόσο όπως επισημαίνει υπάρχουν απορίες για το πώς θα αποδοθούν τα έσοδα στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *