Friday , 19 April 2024

“Ούριος άνεμος” για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, παρά τον κορωνοϊό

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2020 για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, παρά την πανδημία.

Ειδικότερα, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 5.900 ενεργοποιήσεις νέων καταναλωτών φυσικού αερίου, αυξημένες κατά 17%. Επιπλέον, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατασκεύασε περισσότερα από 33 χιλιόμετρα νέου δικτύου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία ενώ οι επενδύσεις της εταιρείας για την επέκταση του δικτύου ανέρχονται σε 6,17 εκατ. ευρώ.

Εξίσου μεγάλη ήταν και η αύξηση στους όγκους φυσικού αερίου που διανέμει η επιχείρηση. Ειδικότερα, στο τέλος Μαρτίου 2020, ξεπέρασε τα 211,2 κυβικά μέτρα, αυξημένα κατά 8%, σε σχέση με τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα,ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 28,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21%, σε σχέση με τον προϋπολογισμό ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 24,74 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 32,3% από αυτά που προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Ακόμη καλύτερη είναι η εικόνα για τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, μετά τους φόρους, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 15,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 42% σε σχέση με τον προϋπολογισμό και 2%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

«Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η εταιρεία μας καταγράφει μεγάλη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα καταφέρει να υλοποιήσει στο ακέραιο και απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος, το μεγάλο επενδυτικό της πλάνο και θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξη του δικτύου στις περιοχές της αδείας της», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *