Thursday , 25 April 2024

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΝΔ, Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ THESSECONOMY.GR-«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανομία και στην ασυδοσία»

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας «θα γίνει επιτέλους η χώρα που οι άνθρωποί της θα επιμένουν και θα ελπίζουν», εξέφρασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης. Τονίζει ότι «οι Έλληνες θέλουν μια άλλη Ελλάδα και όχι αυτή που μας κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ» και υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει «τέλος στην ανομία και στην ασυδοσία».

Συνέντευξη στην Όλγα Γιοβαντζάκη

Δυο μήνες μετά τις εκλογές βλέπουμε την κυβέρνηση να μπαίνει δυναμικά σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει η πολιτική εικόνα της χώρας στην Ευρώπη;

«Μετά την εποχή ΣΥΡΙΖΑ ήρθε επιτέλους η ώρα που η Ελλάδα αλλάζει εικόνα, γυρνάει σελίδα και παύει να ζει μέσα από προσωπικές και ιδεολογικές φαντασιώσεις μιας αποτυχημένης κυβερνητικής περιόδου που δυστυχώς καθήλωσε τη χώρα για τέσσερα και πλέον χρόνια. Έφθασε επιτέλους η στιγμή που θα ξαναφτιάξει την μοίρα της από την αρχή. Από δω και στο εξής, όλοι θα γνωρίζουν πια ότι η Ελλάδα χρειάζεται πραγματικά εμπνευσμένη ηγεσία, αποφασιστικότητα, θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και φυσικά κανείς δεν δικαιούται με ψέματα και εύκολα λόγια να κάθεται στο απυρόβλητο και να κάνει εύκολη κριτική, χωρίς συνέπειες και επιπτώσεις. Η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει επιτέλους η χώρα που οι άνθρωποί της θα επιμένουν και θα ελπίζουν. Με λίγα λόγια θα γίνει η Ελλάδα των άξιων και αυτοδημιούργητων ανθρώπων που δίνουν νόημα σε αυτό που πρεσβεύει η παράταξή μας διαχρονικά. Προφανώς λοιπόν αποτελεί στέρεα πεποίθηση ότι θα αλλάξει η πολιτική εικόνα της χώρας στην Ευρώπη».

Υπάρχει κάποιο σχέδιο ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων, δεδομένων των φοροελαφρύνσεων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα;

«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για άμεσες φοροελαφρύνσεις με ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρήσεις. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας και συνολικά τη μεσαία τάξη. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% και στη συνέχεια στο 20% σε βάθος διετίας αλλά και μείωση του φόρου μερισμάτων των μετόχων από 10% σε 5%. Και έπεται συνέχεια. Άλλωστε θα περιμένουμε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό ζητούμενο είναι πλέον απλό. Οι Έλληνες θέλουν μια άλλη Ελλάδα και όχι αυτή που μας κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουν μία Ελλάδα στην οποία 500.000 νεαροί Έλληνες έχουν ξενιτευτεί στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά. Δεν θέλουν μια Ελλάδα στην οποία οι συνταξιούχοι παίρνουν συντάξεις, επιπέδου Κατρούγκαλου. Δεν θέλουν μια χώρα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες δίνουν το 60% του εισοδήματος τους στο κράτος. Δεν θέλουν μια πατρίδα στην οποία μέσα σ’ ένα χρόνο κατάσχονται 1.000.000 τραπεζικοί λογαριασμοί. Αυτά θέλουμε να αλλάξουμε».

Την χρόνια που πέρασε είδαμε να αυξάνονται οι αποφυλακίσεις κρατουμένων με την νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.Θα υπάρξει κάποια νομοθετική αλλαγή από πλευρά της κυβέρνησης;

«Φθάσαμε δυστυχώς στο σημείο να φοβούνται οι Έλληνες να γυρίσουν το βράδυ στο σπίτι τους και με τις αθρόες αποφυλακίσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, αδίστακτοι κακοποιοί βασανίζουν και σκοτώνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα για λίγα ευρώ ηλικιωμένους και παιδιά. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα. Εμείς λοιπόν είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανομία και στην ασυδοσία. Δεν θέλουμε μια χώρα στην οποία η αστυνομία μονίμως απολογείται την ίδια ώρα που οι κουκουλοφόροι λυμαίνονται περιοχές ολόκληρες και βέβαια μια Ελλάδα στην οποία ο Κουφοντίνας πίνει καφέ στο Κολωνάκι. Αναδιοργανώνουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, επανασυστήνουμε την ομάδα Δέλτα, επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και βέβαια προσλαμβάνουμε 1500 ειδικούς φρουρούς. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες». 

Όσον αφορά το Ελληνικό, φαίνεται  πως ξεπερνιούνται σταδιακά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης.

«Θα σας πω ποιά είναι η επιδίωξη, προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι αρκετά σαφής. Επενδύσεις, νέες δουλειές και αύξηση του ΑΕΠ. Μείωση των φόρων και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλους. Οικονομική ανάπτυξη και επομένως μείωση της ανεργίας. Για μας λοιπόν το Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. Εβδομήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα εισφέρει στην ελληνική οικονομία και θα συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάταξη της εικόνας της χώρας. Το έργο λοιπόν θα ξεκινήσει πολύ σύντομα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *