Saturday , 20 April 2024

Ο ”Γηρυόνης” έφερε προβλήματα στη Θεσσαλονίκη- ”Πνίγηκε” η Πιερία

Πτώσεις δένδρων, αποκολλήσεις λαμαρινών και μετακινήσεις κάδων απορριμμάτων και αντικειμένων στο οδόστρωμα προκάλεσε η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στη Θεσσαλονίκη, με κύριο χαρακτηριστικό τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από το πρωί στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει από το μεσημέρι, ωστόσο η Πυροσβεστική εξακολουθεί να βρίσκεται επί ποδός για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικειμένων από δρόμους και πεζοδρόμια. Μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν γίνει περισσότερες από πενήντα κλήσεις στην πυροσβεστική γι’ αυτό το λόγο, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές σε μεμονωμένα σταθμευμένα οχήματα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ενώ κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Στο μεταξύ, σε αυξημένη ετοιμότητα είναι ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του «Γηρυόνη» στον νομό Χαλκιδικής, που ήδη επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων 24ώρων. Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στις πληγείσες περιοχές.

‘’Πνίγηκε’’ η Πιερία

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μετατραπούν σε λίμνες από τον πολύ μεγάλο όγκο νερού, όπως η παραλία της Κατερίνης και ο Κορινός. Ο δήμος Κατερίνης μάλιστα ζήτησε από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *