Thursday , 25 April 2024

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οι αντιεξουσιαστές και το χριστουγεννιάτικο δένδρο της Άνω Πόλης

Του Γ. Κατσιάνη

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Ρομφέη, της Άνω Πόλης, παρακολούθησαν ένα περίεργο θέαμα.

Από την μία, μουσικά σύνολα του Ωδείου Άνω Πόλης πλημμύρισαν την πλατεία με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες, δημιουργώντας ένα εορταστικό κλίμα, το οποίο απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Από την άλλη, μέλη της Πρωτοβουλίας Υπεράσπισης Καστρόπληκτων Σπιτιών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για την προθεσμία των 15 ημερών που έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εκκενωθούν υπό κατάληψη, κτίρια, η οποία μάλιστα λήγει αύριο, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε μαζί μας και κάποια παιδιά που λένε τα δικά τους κάλαντα…», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στον χαιρετισμό του, παρά τα συνθήματα των αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε κανονικά την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου ενώ έμεινε και λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, παρά την αισθητή παρουσία των διαδηλωτών, οι οποίοι μοίρασαν φυλλάδια και πέταξαν τρικάκια.

«Είμαι κάτοικος της περιοχής εδώ και 13 χρόνια και δεν θα μπορούσα να λείπω από τη σημερινή εκδήλωση», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όσους επιχείρησαν να τον εκφοβίσουν.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *