Tuesday , 23 April 2024

Ο δήμαρχος Θηβαίων κλείνει τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη εξαιτίας του καύσωνα – Στα οριά τους δάσκαλοι και μαθητές ανά την Ελλάδα

Ισχυρό κύμα καύσωνα έρχεται από αύριο με τον υδράργυρο να φτάνει σε ορισμένες περιοχές της χώρας πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, θα πρέπει να φορούν μάσκες σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες, σε σχολικά κτίρια που δεν διαθέτουν κλιματισμό, σε τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών και όλα αυτά για ψυχοκοινωνικούς λόγους και για περαιτέρω αφομοίωση της ύλης, σύμφωνα με όσα σχετικά ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αποφάσισε να παρατείνει το διδακτικό έτος έως τις 25 Ιουνίου αντί για 15 Ιουνίου που έχει ορίσει ο νομοθέτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους την Τρίτη στους 37 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη στους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη έως Σάββατο. Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει του 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο δήμαρχος Θηβαίων, Γεώργιος Αναστασίου, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία εξαιτίας του καύσωνα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Θηβαίων : “Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 τουΝ.3852/2010.
2. Το άρθρο 94 παρ.4 περ.27 τουΝ.3852/2010

3. Το υπ’ αρ. 2500/22-06-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
4. Το υπ΄αριθ. 12/2021 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού λόγω καύσωνα που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολική Υπηρεσία.
5. Τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες λόγω καύσωνα, των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων για την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, λόγω καύσωνα. Οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *