Friday , 26 April 2024

Ο δήμος Θεσσαλονίκης τιμά την μνήμη του εθνικού ευεργέτη, Ιάκωβου Τσούνη

Στην έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του Ιάκωβου Τσούνη προχώρησε ομοφώνως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της έβδομης συνεδρίασής του.

Στο ψήφισμα του, το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει “τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του εφοπλιστή και εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη, βετεράνου του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος πρόσφατα χάρισε όλη την ακίνητη περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, προς τις οποίες ήδη από τη δεκαετία του 1950 είχε επανειλημμένως προβεί σε πλήθος δωρεών και προσφορών”.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι μέχρι και σήμερα, ο Ιάκωβος Τσούνης είχε προσφέρει περίπου 23 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο έτη.

“Για τη συνολική προσφορά του τιμήθηκε με πολυάριθμες διακρίσεις και τίτλους, με πιο πρόσφατη την απονομή του Μεγαλόσταυρου τού Τάγματος τής Τιμής από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας”, υπογραμμίζεται στο σχετικό ψήφισμα.


Να σημειωθεί ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να δώσει το όνομα του Ιάκωβου Τσούνη σε οδό, πλατεία ή συνοικία, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του εθνικού ευεργέτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *