Friday , 19 April 2024

«Ο διορισμός μόνιμου προσωπικού στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης προασπίζει το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στη γνώση»

Του Θεόφιλου Τιρεκίδη, Τομεάρχης Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς  

Καθημερινά, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στον πολίτη, με νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων και στην ανάδειξη της αριστείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε για πρώτη φορά  στην πρόσληψη 3.445 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για αγωγή και εκπαίδευση που είναι απαραίτητες για την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τη βελτίωση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων τους.

Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στη δημιουργία σταθερών μαθησιακών δεσμών και να βελτιώσει έτι περαιτέρω την εξέλιξη των μαθητών.

Επιπλέον, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καταδεικνύει και τη βούληση που υπάρχει για πρόσβαση όλων των πολιτών στο αγαθό της εκπαίδευσης.

Χωρίς στερεότυπα και αποκλεισμούς, χτίζεται η Ελλάδα του αύριο, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, όπως επιβάλλει η δημοκρατία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *