Tuesday , 23 April 2024

“Ο κορωνοϊός μπορεί να είναι μαζί μας τα επόμενα 10 χρόνια” εκτιμά ο CEO της BioNTech

“Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να παραμείνει στον κόσμο για τουλάχιστον 10 χρόνια”.

Αυτό ανέφερε ο Ουγκούρ Σαχίν, Διευθύνων Σύμβουλος της ΒioNTech  που μαζί με την Pfizer ανέπτυξαν εμβολίου για τoν κορωνοϊό σε λιγότερο από ένα χρόνο. “Ο ιός θα μείνει μαζί μας για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Σαχίν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνηθίσουμε το γεγονός ότι θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα”. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι μια «νέα κανονικότητα» είναι πιθανή στα τέλη του ερχόμενου καλοκαιριού.

“Χρειαζόμαστε έναν νέο ορισμό του φυσιολογικού”, σημείωσε, υποδηλώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι χώρες θα πρέπει να μπαίνουν σε αλλεπάλληλα lockdown.

“Αυτό το χειμώνα, δεν θα έχουμε αντίκτυπο στους αριθμούς των μολύνσεων», είπε, «Αλλά πρέπει να έχουμε αντίκτυπο ώστε ο επόμενος χειμώνας να μπορεί να είναι φυσιολογικός”.

Μιλώντας για το αν ο εμβολιασμός στο 60% με 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα εμποδίσει μελλοντικά ξεσπάσματα , ο Σαχίν είπε ότι αν ο ιός μεταλλαχθεί, θα απαιτηθεί υψηλότερη λήψη του εμβολίου για να επιστρέψει ο κόσμος στο φυσιολογικό.

Στο αν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό στη νέα μετάλλαξη απάντησε ότι για να διαπιστωθεί αυτό θα χρειαστούν δύο εβδομάδες. Πρόσθεσε δε ότι το εμβόλιο της BioNTech περιέχει πάνω από 1.270 αμινοξέα και μόνο εννέα από αυτά άλλαξαν στον μεταλλαγμένο ιό. Πρόσθεσε ότι το 99% της πρωτεΐνης παραμένει ίδιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *