Friday , 26 April 2024

Ο 19χρονος Άλκης ένωσε φορείς και σωματεία – Βροντοφώναξαν “Ποτέ ξανά” θύμα οπαδικής βίας

«Άλκη ζεις και δε θα ξεχαστείς» ήταν ένα από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν χθες στη Θεσσαλονίκης χιλιάδες άτομα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια πανό με συνθήματα αθλητικής αλληλεγγύης και αναμμένα κεριά, ενώ αρκετοί φορούσαν φανέλες διαφόρων αθλητικών συλλόγων για να δείξουν ότι δεν είναι ανεκτή η βία εντός και εκτός των αθλητικών χώρων. Στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη, τοποθετήθηκαν 19 κίτρινοι πανσέδες – αριθμός συμβολικός (της ηλικίας) για τον αδικοχαμένο νεαρό. Παρών στην πορεία ήταν και ο θείος του Άλκη, Γιάννης Σερέτης, ο οποίος δήλωσε εμφανώς συγκινημένος: «Ο Άλκης μας ας είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μην τον ξεχάσουμε ποτέ. Αυτές τις ημέρες είναι η δίκη. Έχω δηλώσει ότι καμία ποινή δεν θα μας ικανοποιήσει», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Η πορεία

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα από το σημείο όπου δέχτηκε ο Άλκης τη δολοφονική επίθεση και άφησε την τελευταία του πνοή. Σταμάτησε για λίγα λεπτά στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου περίμεναν φίλαθλοι διαφόρων ομάδων, οι οποίοι ενώθηκαν με τους υπόλοιπους και συνέχισαν όλοι μαζί τη σιωπηλή διαμαρτυρία τους προς το κέντρο της πόλης. Έφτασαν στο Λευκό Πύργο, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη με δρώμενο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού. Προβλήθηκε βίντεο με μηνύματα κατά της βίας και ιδιαίτερα της οπαδικης βίας, μαζί με δράσεις που έκανε όλο αυτό το χρόνο η δομή «Εις το όνομα του Άλκη». Μέλη των ακαδημιών μπάσκετ του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΧΑΝΘ κρατούσαν κεριά, σχηματίζοντας το όνομα «ΑΛΚΗΣ», θέλοντας ενωμένοι να περάσουν το δικό τους μήνυμα που θέλει τον αθλητισμό να ενώνει και όχι να σκοτώνει.
Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η δομή «Εις το όνομα του Άλκη» και σε αυτές συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη οι Τόλης Τερζής (βοηθός προπονητή), Χουλιάν Κουέστα, Γιακούμπ Μπράμπετς και Βλάντιμιρ Νταρίντα (ποδοσφαιριστές), οι βετεράνοι Άγγελος Χαριστέας, Γιώργος Κολτσίδας και Νίκος Πασσιάλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *