Thursday , 28 March 2024

”Πάνω από το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία”

Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον κορωνοϊό υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ”MEGA”.

«Τα 170.000 κρούσματα που ανάρρωσαν έχουν ανοσία. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διατηρηθεί. Πάνω από το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στην Covid-19. Είτε δια του εμβολιασμού είτε δια της νοσήσεως» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε, ότι είναι μικρό το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό αν έχει εμβολιαστεί. «Και αν συμβεί αυτό θα νοσήσει πολύ ελαφρά» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία του αριθμού των κρουσμάτων και πώς αυτή αυξομειώνεται.

«Οι άνθρωποι που μολύνονται μπορεί να σταθεροποιούνται ή αναμένουμε να σταθεροποιηθούν. Αλλά όσοι μολύνθηκαν νοσούν, η νόσηση βαραίνει, έτσι ώστε οι περισσότεροι να χρειάζονται νοσηλεία ακόμα και σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δηλαδή, αυξάνονται πρώτα τα κρούσματα, στη συνέχεια κάποιοι χρειάζονται νοσηλεία, ΜΕΘ και κάποιοι καταλήγουν» σημείωσε, αναφέροντας ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης γίνεται πρώτα με την μείωση των κρουσμάτων και στη συνέχεια ακολουθεί μείωση νοσηλευόμενων.

Τέλος, ανέφερε ότι τα στοιχεία «δεν είναι μαύρα» και πως «τα αποτελέσματα του απαγορευτικού φαίνονται μεταξύ της 10ης και 14η ημέρας. Έχουμε μια εβδομάδα να δούμε πού θα πάμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *