Friday , 19 April 2024

Πάνω από 8.000 χειρουργεία αναβλήθηκαν λόγω COVID-19 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το 2020

Περισσότερα από 8.000 χειρουργεία αναβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης “μόνο στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ αναβλήθηκαν 1380 χειρουργεία και στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 7000. Πού αναγκάστηκαν να απευθυνθούν αυτοί οι ασθενείς; Φαντάζομαι ότι όλοι μπορούμε να το καταλάβουμε”.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στην γενική εφημερία του περασμένου Σαββάτου αφότου μια αναισθησιολόγος, που δεν είχε εμβολιαστεί, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. “Να βάλουμε μια τάξη στα πράγματα και να διευκρινίσουμε κάτι που βγήκε λαθεμένα προς τα έξω: το περασμένο Σάββατο η συγκεκριμένη γιατρός ένιωσε μια αδιαθεσία. Έκανε το τεστ και βγήκε θετική στον ιό. Αμέσως απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο, έγινε απολύμανση και ανέλαβαν οι δύο άλλοι αναισθησιολόγοι της γενικής εφημερίας”.

Ο κ. Κετικίδης αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του ΕΣΥ καθώς όπως είπε “στο πλάνο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας”.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ μετά τη σημερινή κινητοποίησή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 16 Ιουνίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας αντίστοιχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *