Friday , 29 March 2024

Πάνω από 85% των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων του νομού Κιλκίς πέτυχαν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο

Του Θεόφιλου Τιρεκίδη,

Τομεάρχης Παιδείας Θρησκευμάτων

και Αθλητισμού ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς  

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλω να συγχαρώ τους εισακτέους και τις οικογένειες τους για τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που κατέγραψε ο νομός Κιλκίς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τους συνολικά 441 υποψήφιους των Γενικών Λυκείων του νομού, πέρασαν στο πανεπιστήμιο οι 384, ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 85%.  

Για αυτά τα παιδιά, λοιπόν, αρχίζει μια νέα δημιουργική πορεία στη ζωή τους, στην οποία η εκπαίδευση και η εξειδίκευση θα αποτελέσουν τα εργαλεία ώστε μετά από τέσσερα-πέντε χρόνια, να είναι έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας.

Για όσους δεν πέτυχαν την είσοδο τους σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρέπει να έχουν κατά νου πως η είσοδος στο πανεπιστήμιο δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και επαγγελματική αποκατάσταση.                                      

Είτε μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), είτε μέσω των ιδιωτικών πανεπιστημίων, μπορούν να επιλέξουν το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν στο μέλλον.

Είναι γεγονός πάντως  ότι το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτεί για όλους την αλλαγή σελίδας στη ζωή τους καθώς με τη γνώση που θα αποκτήσουν, θα συμβάλλουν στη δημιουργική πορεία της χώρας.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *