Friday , 29 March 2024

Πάσχα 2023: Με τους τελευταίους να εγκαταλείπουν σήμερα το… κλεινόν άστυ κορυφώνεται η «μεγάλη έξοδος» των εκδρομέων

Με τους τελευταίους εκδρομείς να εγκαταλείπουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, το “κλεινόν άστυ” για να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα στην περιφέρεια ή σε κάποιο προορισμό εκτός συνόρων κορυφώνεται η έξοδος των εορταστικών ημερών. Οι Θεσσαλονικείς με κάθε μέσον εγκαταλείπουν την πόλη. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, την Κατερίνη, την Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες από τη Μεγάλη Πέμπτη -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Περίπου το 100% άγγιζε και η πληρότητα στα ΚΤΕΛ για διάφορους δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Κέρκυρα, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Καβάλα και άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση προγραμματίζονται έκτακτα δρομολόγια.

Αυξημένα τα μέτρα τροχαίας
Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης που βρίσκεται επί ποδός τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδους της πόλης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας, εκτός των συνηθισμένων ελέγχων που θα πραγματοποιούνται σε εμφανείς θέσεις, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων με σκοπό τη συνέτιση των οδηγών, οι οποίοι δε συμμορφώνονται με τους κανόνες του ΚΟΚ.

Απαγόρευση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Επίσης για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του Πάσχα απαγορεύεται τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εισόδου των οδικών δικτύων:
-Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
-Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
-Στην εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16) από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *