Thursday , 28 March 2024

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος – Προσπαθούσε να διασώσει την επιχείρησή του από την πυρκαγιά στο Κρυονέρι

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Μίχαλος, βλέποντας τη φωτιά να προσεγγίζει την επιχείρησή του, κινητοποιήθηκε άμεσα για τη διαφύλαξη όλων αλλά δεν τα κατάφερε. Εντοπίσθηκε από τη σύζυγό του, χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Γεννήθηκε το 1960 και είναι γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου, (ο οποίος ανέλαβε σημαντικές πολιτικές και διοικητικές θέσεις κατά την περίοδο των δικτατορικών κυβερνήσεων 1967-1973).

Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex (Μ. Βρετανίας) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics.

Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Την περίοδο 2005 – 2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. «Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.» από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017.

Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group). Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Τη θλίψη του για την απώλεια του Κ.Μίχαλου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. “Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι. Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του” έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *