Saturday , 20 April 2024

Πίτα ΕΕΘ: Η Κυβέρνηση θα συζητήσει με τα Επιμελητήρια για τα χρέη των επιχειρήσεων – Αύριο ανοίγει ο διαγωνισμός για το Καπάνι

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο το οποίο θα συζητήσει με τα Επιμελητήρια και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς για τα χρέη των επιχειρήσεων που προέκυψαν λόγω Καραντίνας, καθώς γνωρίζει ότι αυτό θα είναι το σοβαρό θέμα της επόμενης ημέρας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη σημερινή διαδικτυακή συμμετοχή του στην πρώτη κοπή βασιλόπιττας μέσω διαδικτύου, που έγινε το πρωί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Γεωργιάδης  ευχαρίστησε, επίσης, για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους το 2021 να είναι μία χρονιά προόδου και ευημερίας, εκφράζοντας την πίστη του ότι “και πολλοί από εσάς βρήκατε τις αποφάσεις που λάβαμε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου προωθημένες, ενώ  είμαι βέβαιος ότι πολλοί δεν τις περίμεναν”. Επανέλαβε, επίσης, την εξαγγελία που είχεκάνει νωρίτερα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ότι τα ωφελήματα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να ισχύουν παρά το αυριανό άνοιγμα, γιατί αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί κανονικό άνοιγμα της Αγοράς.

Την είδηση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζει νέο πρόγραμμα «Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής», μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο, έδωσε από την πλευρά του στο ίδιο μήκος κύματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεοδνίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του γιατί η πρώτη του δημόσια εμφάνιση από το νέο του θώκο, γίνεται στο οικείο γι’ αυτόν περιβάλλον του ΕΕΘ και διαβεβαίωσε ότι θα ακούσει και θα μεταφέρει τη φωνή των επαγγελματιών όπου χρειάζεται. “Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται για όσο χρειαστεί επεκτείνοντας μέτρα που ισχύουν και θεσπίζοντας νέες παρεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο και εφικτό. Έτσι ώστε να κρατηθεί όρθια η πραγματική οικονομία και η απασχόληση. Και όλοι μαζί να πάρουμε ξανά το δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ανάτασης”
Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως «είναι δύσκολο το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, καθώς παρατείνεται η πανδημία. Σταδιακά, ωστόσο  η υγειονομική κρίση  θα ξεπεραστεί και η οικονομία -που τώρα μοιάζει με συμπιεσμένο ελατήριο- θα αρχίσει ν΄απελευθερώνεται. Και οι χαμένοι του ΄20, θα είναι οι νικητές του ‘21».
 
Κ.Ζέρβας: Αύριο ανοίγει ο διαγωνισμός για το Καπάνι


«Εύχομαι και ελπίζω το 2021 να είναι ένα καλύτερο έτος για όλους. Ό,τι μας στέρησε το 2020 , να μας το δώσει το νέο έτος με τόκο», τόνισε χαιρετίζοντας την εκδήλωση της κοπής πίτας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που θέλησε να υπενθυμίσει «τις άριστες σχέσεις που έχουμε αναπτύξει όλο το τελευταίο διάστημα».
«Δήμος Θεσσαλονίκης και ΕΕΘ είναι δύο θεσμοί της πόλης που οφείλουν ούτως ή άλλως να συνεργάζονται για το κοινό καλό. Πόσο δε μάλλον σήμερα που έχουμε μπροστά μας δρόμο ανηφορικό», τόνισε ο κ. Ζέρβας.
Ο κ. Ζέρβας, που δήλωσε χαρούμενος καθώς είναι και ο ίδιος μέλος του ΕΕΘ, ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα ανοίγει ο διαγωνισμός για το Καπάνι, και ότι εντός της χρονιάς θα υπάρχει ανάδοχος για το σημαντικό έργο της Αγοράς.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος βρίσκομαι και θα βρίσκομαι στο πλευρό σας, σε κάθε δίκαιο και δικαιολογημένο αίτημα» σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *