Thursday , 13 February 2025

Γλυκιά διάκριση για την εθνική ομάδα Αρτοποιίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ψωμιού

Του Γ. Κατσιάνη

Μαθήματα…γαστρονομίας παρέδωσε στο Ρίμινι της Ιταλίας η εθνική ομάδα Αρτοποιίας, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ψωμιού (Bread in the City – Bakery World Cup).

Αίσθηση και πολλές θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν τα ελληνικά αρτοποιήματα φούρνου, φτιαγμένα όλα με ελληνικά τυριά και αλλαντικά, όπως φέτα, ελληνική γραβιέρα, απάκι, ξυνομυζήθρα, ελιές Καλαμών, φιστίκι Αιγίνης, κ.ά.

Επιπλέον, η ελληνική γαστρονομία τιμήθηκε με εξαιρετικά πιάτα με δημιουργικότητα και φαντασία όπως η πρωτότυπη πίτσα με την ελληνική χωριάτικη σαλάτα και η τάρτα με ρυζόγαλο. 

Η εθνική ομάδα διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Ψωμί (Boulangerie), αρτοσκευάσματα γλυκά και αλμυρά (viennoiserie) και καλλιτεχνικό ζυμάρι.

“Τα τελευταία χρόνια η εθνική μας ομάδα είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της αρτοποιητικής μας παράδοσης και συμβάλει στην ανάπτυξη και προβολή της ελληνικής αρτοποιίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα συνεχίσουμε με στόχο να πάμε ακόμη ψηλότερα”, δήλωσε η επικεφαλής, δημιουργός και υπεύθυνη της εθνικής ομάδας Αρτοποιίας, Παρθένα Παστραφίδου από τη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από την κ. Παστραφίδου, στην “γαλανόλευκη” αποστολή συμμετείχαν ο προπονητής Διονύσης Βογιατζής (γνωστός επαγγελματίας αρτοποιός και μέλος του Σωματείου Αρτοποιών Ηρακλείου) και οι Στάθης Κατοπόδης (Λευκάδα), Βασίλης Ξανθόπουλος (Καβάλα), Μαρίνα Παντερμαράκη (Ηράκλειο), Μενέλαος Πλουμής (Ηράκλειο), Βασίλης Καμαράτος (Ηράκλειο) και Μανώλης Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο) (φωτογραφία).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *