Tuesday , 23 April 2024

Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στην Ανακύκλωση διεκδικούν τα Ιωάννινα – Εγκαινιάζεται το “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων”

Την κατάκτηση νέου Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες Ανακύκλωσης διεκδικούν τα Ιωάννινα, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πολυχώρου Ανακύκλωσης του «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων» στο Παραλίμνιο, που θα τελεστούν μεθαύριο, την Πρωτομαγιά.

Από τις 8 αύριο το πρωί (Τρίτη 30 Απριλίου) μέχρι την Τρίτη 7 Μαΐου και ώρα επίσης 8 π.μ. εκατομμύρια μεταλλικά, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια και συσκευασίες που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις ενορίες, τις δομές αλλά και καταστήματα της πόλης, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, θα ανακυκλώνονται υπό την εποπτεία της επιτροπής των ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να καταγραφεί νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες (Guinness) στην ανακύκλωση συσκευασιών. ενώ το εγχείρημα παράλληλα θα βιντεοσκοπείται.

Το “παρών” στην τελετή έναρξης της λειτουργίας του Πολυχώρου Ανακύκλωσης του “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων” θα δώσει την Πρωτομαγιά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Η εκδήλωση που διοργανώνεται από την Μητρόπολη Ιωαννίνων, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Αποστολή” θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί.

Τα πάρκα αυτά έχουν ως σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, καθώς και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία της ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος, καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν στη δημιουργία του νέου Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες φέροντας τις μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες τους στον Πολυχώρο Ανακύκλωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *