Tuesday , 16 April 2024

Παθογένειες και ελλείψεις στο Νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Κάτω από τα όρια ασφαλείας είναι η καθαριότητα στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στη Θεσσαλονίκη.
Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος εργαζομένων του ιδρύματος και οργανωτικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία Πέτρος Κετικίδης, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη το θέμα στην απερχόμενη διοίκηση. Σημείωσε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις αλλά δεν εισακούστηκαν.
Ο κ. Κετικίδης επεσήμανε ότι επιβάλλεται η κτιριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. “Υπάρχουν ευθύνες και από τους εργαζόμενους και από τους επισκέπτες και από τις διοικήσεις. Η εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο δεν τιμά τους εργαζόμενους” πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή, “δεκαπέντε άτομα απασχολούνται στην καθαριότητα του νοσοκομείου. Η νέα διοίκηση πρέπει να σκύψει το κεφάλι. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να αποφύγουμε την αύξηση και των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων”.
“Η μάχη των εργαζομένων του νοσοκομείου κρίνεται στις εφημερίες” συμπλήρωσε.
“Θα έπρεπε να υπάρχουν δύο νοσηλευτές ανά κλίνη, όμως ο μέσος όρος αυτή τη στιγμή αντιστοιχεί σε 0,8 ανά κλίνη”. Τόνισε ότι με 750 άτομα σε κάθε γενική εφημερία, η αναμονή στο νοσοκομείο δεν ξεπερνά τις 2,5 ώρες τη στιγμή που σε άλλα νοσοκομεία της πόλης η αναμονή αγγίζει τις 7-8 ώρες αναμονής.
Ο κ. Κετικίδης χαρακτήρισε αποδεκατισμένο το νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ που παρά το λιγοστό προσωπικό προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς.
“Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός όμως. Το επόμενο βήμα που μας μένει είναι να κλείσουμε το νοσοκομείο μήπως και εισακουστούμε. Περιμένουμε νέες προσλήψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό” σημείωσε. Έκανε λόγο για “κοροϊδία στο χώρο της Υγείας καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να απαξιωθούν τα δημόσια νοσοκομεία και να δοθούν στους ιδιώτες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *