Saturday , 20 April 2024

“Παιδιά” κλωτσούσαν τυφλή γάτα στη Φολέγανδρο …-Παρέμβαση εισαγγελέα

Νέο περιστατικό αδικαιολόγητης βίας σε βάρος ανυπεράσπιστου κατοικιδίου, με πρωταγωνιστές παιδιά, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος δύο μαθητών Δημοτικού από τη Χώρα Φολεγάνδρου, που κακοποίησαν μια τυφλή γατούλα σε αυλή ξενοδοχείου στο συγκεκριμένο νησί την Τρίτη (15 Οκτωβρίου) και το ένα εκ των δυο την κλώτσησε κατ’έπανάληψη και αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι η γατούλα είχε πεθάνει.

Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα η φιλοζωϊκή ιστοσελίδα zoosos.gr και στο βίντεο που έχει αναρτηθεί και προέρχεται από την κάμερα ασφαλείας του εν λόγω ξενοδοχείου – το οποίο ήταν κλειστό όταν συνέβη το περιστατικό – φαίνονται τα δυο “παιδιά” να κυνηγούν τη γάτα, να της πετούν αντικείμενα, εκείνη πέφτει μέσα στην άδεια πισίνα και το ένα από τα δυο “παιδιά” μπαίνει στην πισίνα και αρχίζει να την κλωτσάει, ενώ το άλλο βιντεοσκοπεί το “κατόρθωμά” τους με το κινητό του και στη συνέχεια αποχωρούν και οι δυο με χοροπηδητά και μέσ’ στην τρελή χαρά.

Την επίθεση των δύο αγοριών στο ανυπεράσπιστο ζώο αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια άλλου,-διπλανού ξενοδοχείου, που άκουσε τις φωνές της γάτας, την οποία και φρόντιζε. Εκείνα της είπαν ψέματα ότι απλά η γάτα είχε πέσει στην άδεια πισίνα, αλλά όταν την αναζήτησε τη βρήκε αναίσθητη, νόμιζε ότι είχε πεθάνει, καθώς η γατούλα έμενε ακίνητη για πολλές ώρες, και στη συνέχεια αναζήτησε υλικό από τις κάμερες ασφαλειας και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση του zoosos.gr, που είχε μεταδώσει αρχικά ότι η γατούλα πέθανε, τελικά επέζησε, ανέκτησε τις αισθήσεις της και θα μεταφερθεί σε κτηνίατρο στη Σαντορίνη.

Και το “κερασάκι”: Σύμφωνα με το zoosos.gr, όταν η εν λόγω γυναίκα ενημέρωσε τον πατέρα του ενός από τα δυο παιδιά, αυτός έσπευσε απλά να απαντήσει: “Παιδιά είναι”…

Σε κάθε περίπτωση, οι κατηγορίες σε βάρος των ανήλικων δραστών και των γονιών τους δεν αλλάζουν, καθώς η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου επιφέρουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *