Friday , 26 April 2024

«Πακέτο» μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση ζητούν οι επαγγελματίες

Του Γ. Κατσιάνη

Τη λήψη δέσμης μέτρων από την κυβέρνηση, τα οποία θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της πανδημίας και των ανατιμήσεων, ζητούν επαγγελματικοί φορείς του νομού Λάρισας.

Ειδικότερα, με κοινή τους ανακοίνωση το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών –  Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας καθώς και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Λάρισας, Αγιάς, Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρσάλων ζητούν, μεταξύ άλλων, να μετατραπούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές σε επιχορήγηση, να προκηρυχθεί νέος κύκλος μη επιστρεπτέας προκαταβολής, να υπάρξει απαλλαγή ΦΠΑ για το ποσοστό της αύξησης του κόστους ενέργειας των επιχειρήσεων, να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη όσα καταστήματα πλήττονται άμεσα από τα νέα μέτρα και να διαγραφούν τα χρέη προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά μέσα στην πανδημία.

«Μόνοδρομος το εμβόλιο για την επιστροφή στην κανονικότητα»

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, καθώς αποτελεί το μοναδικό εργαλείο για την επίτευξη εθνικής ανοσίας και την επιστροφή στην κανονικότητα. Κάθε μέρα περιοριστικών μέτρων στις επιχειρήσεις σημαίνει νέοι άνεργοι, κλείσιμο επιχειρήσεων, κατάρρευση της οικονομίας. Στέλνουμε το μήνυμα προς όλη την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και όλη την τοπική κοινωνία για την σημαντικότητα του εμβολίου ως μοναδικό τρόπο προστασίας της υγείας μας», τονίζουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Λάρισας.

Επιπλέον, ζητούν ο έλεγχος στους εξωτερικούς και μόνο χώρους των επιχειρήσεων εστίασης να μην πραγματοποιείται από τις επιχειρήσεις.

«Δεν οφείλεται στις επιχειρήσεις η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και δεν επιτρέπεται,  οι περιορισμοί για την είσοδο στα καταστήματα να αποτελεί μέτρο πίεσης για τους ανεμβολίαστους. Τα συγκεκριμένα μέτρα αυξάνουν το κόστος λειτουργίας ειδικά των πολύ μικρών επιχειρήσεων και δημιουργούν καταστάσεις ανισορροπίας στην αγορά», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *