Παναγιώτης Κοκκόρης: “Άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών ίσον ανταγωνιστικότητα”

Παναγιώτης Κοκκόρης: “Άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών ίσον ανταγωνιστικότητα”

277
SHARE

Την πεποίθηση ότι οι επιχειρηματίες θα γίνουν ανταγωνιστικοί μόνο με μείωση φόρων, εξέφρασε στο Metropolis 95,5, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

“Όταν τα Σκόπια έχουν 10% και 15% είναι δυνατόν οι δικές μας επιχειρήσεις με 28% να είναι ανταγωνιστικές; Μόνο με μείωση φορολογικών συντελεστών στο 20% και αργότερα αν είναι δυνατόν και λιγότερο, θα βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα”, τόνισε ο κ. Κοκκόρης και σημείωσε πως με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για κάθε 10.000 ευρώ εισόδημα και με φόρο 22%, πληρώνουμε 2.200 ευρώ.

“Με ένα άμεσο μέτρο, δηλαδή τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, στα ίδια ποσά θα έχουμε μείωση του φορολογικού συντελεστή 9%. Ο φόρος δηλαδή που θα προκύψει, θα είναι μόλις 900 ευρώ. Ο πολίτης θα έχει οφεληθεί λοιπόν 1.300 ευρώ. Θα ακολουθήσει η μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζόντια κατά 30% σε διάστημα 2 χρόνων και η αναστολή του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές, κάτι το οποίο θα ενεργοποιήσει την οικοδομική δραστηριότητα σε πάνω από 100 επαγγέλματα”, υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Κοκκόρης τόνισε με νόημα ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική της επαρχίας, με στοχευμένες παρεμβάσεις, κυρίως σε συγκοινωνίες και υποδομές, ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενδοχώρα και στα Βαλκάνια, ως τουριστικός προορισμός και πύλη εξόδου.

LEAVE A REPLY