Thursday , 28 March 2024

Παναγιώτης Κοκκόρης: «Οφείλουμε να ενισχύσουμε την αστυνομία και τα ΜΑΤ»

Την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα συμβάλλει στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κοκκόρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αξιωματικούς και αστυνομικούς της διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα της υπηρεσίας.

«Η αστυνομία θα ενισχυθεί άμεσα με πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, ενώ χρειάζεται νομοθετικό πλαίσιο, μέσα και εξοπλισμό να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα», επισήμανε ο κ. Κοκκόρης, ο οποίος τόνισε ότι το ευαίσθητο ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, καθώς η πρόληψη της παραβατικότητας, ήταν και παραμένουν ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ.

«Ο πολίτης θα πρέπει να αισθανθεί και πάλι ασφάλεια και σιγουριά στο σπίτι του, στην γειτονιά του, στην πατρίδα του. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων. Η ΝΔ δεσμεύεται για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», τόνισε.

Λίγο αργότερα, επισκέφτηκε τους άνδρες των ΜΑΤ στο σταθμευμένο όχημα της φρουράς του Τουρκικού Προξενείου, οι οποίοι συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων.

«Οι άνδρες των ΜΑΤ, όπως και της αστυνομίας χρειάζονται ουσιαστική στήριξη. Να νιώθουν ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους και όχι απέναντί τους. Εμείς θα στηρίξουμε αυτό το έργο σας, με κάθε δυνατό μέσο», σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *