Friday , 26 April 2024

«Πανελλήνια Πατριωτική Κίνηση» ιδρύει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου- Ποιες οι θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και την Θράκη

Του Γ. Κατσιάνη

Τις προγραμματικές θέσεις της κίνησης «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση» θα παρουσιάσει αύριο, Κυριακή 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός επιχειρηματίας, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών «Μηχανική» θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» στις 12.30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της δράσης του κ. Εμφιετζόγλου βρίσκονται τα εθνικά θέματα και ειδικότερα, οι σχέσεις με την Τουρκία, το Κυπριακό και η Θράκη.

Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Θράκη

Ειδικότερα, για τα ελληνοτουρκικά, ο επικεφαλής της νεοσύστατης κίνησης αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.  

«Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο θάλασσας, ούτε μία βραχονησίδα. Δεν δικαιούται κανείς να παραδώσει στους Τούρκους τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ ή κομμάτι από τα 12 ναυτικά μίλια. Τώρα, απαιτείται να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, διότι αποτελεί κυριαρχικό μας δικαίωμα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο KΡΗΤΗ TV και τάχτηκε υπέρ της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.    

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο πρόεδρος της «Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης» δηλώνει αντίθετος με την εξεύρεση μιας διζωνικής-δικοινοτικής λύσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου Ανάν, καθώς όπως υποστήριξε, «στόχος της Άγκυρας είναι η κατάκτηση όλης της Κύπρου».

Όσον αφορά την Θράκη, ο κ. Εμφιετζόγλου επισημαίνει την ανάγκη της ανάληψης πρωτοβουλιών από την ελληνική Πολιτεία, στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης της μουσουλμανικής μειονότητας (Πομάκοι, Ρομά).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *