Wednesday , 19 June 2024

Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ποιοι συμμετέχουν – «Αλαλούμ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις τρεις συγκεντρώσεις

«Ρολά» κατεβάζει σήμερα ο δημόσιος τομέας καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία καλώντας την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας. «Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετέχει στην απεργία
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη σημερινή πανελλαδική απεργία και καλεί τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «δεκατέσσερα χρόνια τώρα, από την αρχή των μνημονίων, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική μεθοδευμένης εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας».

Συμμετέχουν και οι υγειονομικοί
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι υγειονομικοί συμμετέχουν στη σημερινή απεργία. Λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και απαιτούν «αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους εργαζομένους, αύξηση μισθών, χορήγηση δώρων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση συμβασιούχων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία, και προσλήψεις μονίμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ».

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί
Από σήμερα σε ισχύ είναι η νέα απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση που προκήρυξε η ΟΛΜΕ, μετά τη νέα δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην ΑΔΕΔΥ. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, το νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ανακοίνωσαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή.

ΟΛΜΕ: Τρίωρες στάσεις εργασίας και αύριο, 22 Μαΐου
Παράλληλα, η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας αύριο, 22 Μαΐου, για τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων της ελληνικής Pisa, εκφράζοντας την αντίθεσή της στον θεσμό, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό των εκπαιδευτικών, καλλιεργεί έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών, ενισχύουν την αποστήθιση, είναι ενάντιες στις παιδαγωγικές αρχές.Επίσης, υποστηρίζεται ότι εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες, μέσω της διοχέτευσης των πιο αδύναμων μαθητών σε σχολεία υποβαθμισμένα, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά τις οποίες αναμένεται να γίνουν και πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκεκριμένα:
-Στις 10:30 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, θα συγκεντρωθούν μέλη του ΠΑΜΕ.
-Την ίδια ώρα, στις 10:30 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν και μέλη της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.
-Μισή ώρα αργότερα, στις 11:00 π.μ. στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *