Thursday , 28 March 2024

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε την απεργία των εκπαιδευτικών το Πρωτοδικείο-Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση, λέει η ΑΔΕΔΥ

Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την απεργία των εκπαιδευτικών, την προσεχή Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Επιπλέον η δικαστική απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

«Πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες. Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Κανονικά η απεργία της Δευτέρας»

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία της Δευτέρας και στα συλλαλητήρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *