Friday , 29 March 2024

Παράταση των εκπτώσεων μέχρι τέλος Μαρτίου ζητούν φορείς της αγοράς, με ανοιχτό το λιανεμπόριο από 1η Μαρτίου

Αίτημα για παράταση των εκπτώσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου υπέβαλε στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) μαζί με επαναλειτουργία των καταστημάτων από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, με το επιχείρημα ότι από την έναρξη των εκπτώσεων έώς και την λήξη τους στις 28 Φεβρουαρίου τα καταστήματα θα έχουν λειτουργήσει κανονικά μόλις 12 μέρες.

Οι έμποροι εκτιμούν ότι φέτος θα χάσουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τον περσινό αντίστοιχο τζίρο των 5,5 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, μεγάλος όγκος των προϊόντων που είχαν προμηθευτεί για να διαθέσουν τη χειμερινή περίοδο παραμένει απούλητος στα ράφια των καταστημάτων, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις αυξάνονται όσο συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στη ιστοσελίδα του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρει ότι “σύμφωνα με πληροφορίες του eea.gr, το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει αποφασίσει την παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως το τέλος Μαρτίου” και ότι ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου.

Σε επικοινωνία του thesseconomy.gr με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ.Φιλιππίδη, ο πρόεδρος του ΕΣΘ απέφυγε να ταχθεί υπέρ ή κατά της εν λόγω πρότασης, τονίζοντας πως σημασία έχει καταρχάς να ανοίξουν τα καταστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *