Friday , 29 March 2024

Παράταση των μέτρων στις παραλίες μέχρι 31 Ιουλίου-Προς παράταση της απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι τέλη Αυγούστου

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες, ενώ σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό εκτίμησε ότι η απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου αλλά και ότι δεν θα επιβληθεί νέο γενικό lockdown.

Όσον αφορά στα μέτρα για τις παραλίες, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704) παρατείνεται, από τη λήξη της έως και τις 31.7.2020.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης εκτίμησε ότι η απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών ενδέχεται να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε τη σημασία της ατομικής ευθύνης και της συμμόρφωσης στα μέτρα, έδωσε έμφαση στην ατομική ευθυνη τονίζοντας πως “δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός πίσω από κάθε πολίτη”. Πρόσθε, επίσης, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι καθημερινά στον δρόμο και οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και ζήτησε από τους πολίτες εάν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα να αντιδρούν και να ζητούν την εφαρμογή τους, ενώ υπενθύμισε πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 για καταγγελίες.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορονοϊού είναι δυναμικά, συμπλήρωσε πάντως πως δεν θα επαναληφθεί ένα γενικό lockdown, αλλά θα ληφθούν μέτρα τοπικής κλίμακας όπου χρειαστεί και υπογράμμισε: “Δεν θέλουμε να πατήσουμε φρένα πουθενά στην οικονομία μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *