Thursday , 25 April 2024

Παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου 42χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα – ΠΟΕΔΗΝ: “Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι. Η εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει τη συνάδελφο”

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μία νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα. Η 42χρονη, όπως μεταδίδει το corfutvnews.gr παρουσίασε κόπωση και παρέλυσε στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré.

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré

Πρόκειται για ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Μιλώντας πριν από λίγο στον ANT1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι “οι εμβολιασμοί είναι απολύτως ασφαλείς. Καλούμε τους συναδέλφους να εμβολιαστούν. Είχαμε όμως μια παρενέργεια της δεύτερης δόσης σε μια 42χρονη νοσηλεύτρια συνάδελφό μας από την Κέρκυρα. Η δεύτερη δόση έγινε πριν τρεις μέρες. Παρουσίασε παράλυση στα κάτω άκρα. Πάσχει από το σύνδρομο Γκιουλέν Μπαρέ. Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι με πόνο. Η εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει τη συνάδελφο. Το σύνδρομο δεν ξέρεις αν θα σου εμφανιστεί. Ήταν απολύτως καλά. Νιώθει τα πόδια της αλλά δεν μπορεί να τα κουνήσει. Το θέμα είναι ότι  μπορεί να είναι μία περίπτωση αλλά πρέπει η πολιτεία να τη στηρίξει”.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος “η συνάδελφος ταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί ξεκάθαρα, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου”.

Ο κ. Γιαννάκος είπε ότι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου η 42χρονη ανέβασε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο. Σημεινώνεται ότι και διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περιστατικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *