Friday , 29 March 2024

“Παραλύει” σήμερα η Γαλλία

Τελειωμό δεν έχουν οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό, με τα συνδικάτα να δίνουν εκ νέου αγωνιστικό ραντεβού.

Η απεργία αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα αισθητή στους τομείς των μεταφορών και της εκπαίδευσης ενώ σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται ήδη στον τομέα της ενέργειας με αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων να έχουν στερέψει.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις θα είναι και πάλι μαζικές και, όπως έχει ανακοινωθεί, επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 13.000 αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αναζητά τρόπους για να εκτονωθεί η κοινωνική ένταση που προκαλεί, εδώ και δύο εβδομάδες, η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε χθες με την πρωθυπουργό, Ελιζαμπέτ Μπορν και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως το αριστερό κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας ότι πυροδοτεί τις πράξεις βίας και ότι επιθυμεί να απονομιμοποιήσει τους θεσμούς της χώρας ενώ τάχθηκε υπέρ του διαλόγου της κυβέρνησης με τα εργατικά συνδικάτα, δίχως όμως να περιλαμβάνεται στην ατζέντα το συνταξιοδοτικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *