Friday , 29 March 2024

Παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου η εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Δυσκολίες παρουσιάστηκαν για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για τη δημιουργία ηλεκτρονικών τάξεων για να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάνονται λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Από τις 13 Μαρτίου μόνο ένας στους τέσσερις μαθητές έχει εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα το υπουργείο να δώσει παράταση έως και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τις 13/3 έως την Τρίτη 24/3 δημιουργήθηκαν 463.874 μαθητικοί λογαριασμοί, σε σύνολο περίπου 1,3 εκατ. μαθητών (ποσοστό 24%). Από τις 463.874 λογαριασμούς, οι 310.311 δημιουργήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες, 23 και 24 Μαρτίου. Μαζί με 167.395 λογαριασμούς που είχαν δημιουργηθεί πριν από τις 13/3, ο συνολικός αριθμός των ενεργών μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ φθάνει  στις 631.269.  Για τον λόγο αυτό η υπηρεσία eClass άρχισε να αναβαθμίζεται σταδιακά από το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ικανοποιημένος από τη διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικών τάξεων δηλώνει ο διευθυντής εκπαίδευσης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης. ” Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους με μεράκι συμμετέχουν. Δημιουργούν ψηφιακές τάξεις, αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό και σχέδια εργασίας, επικοινωνούν με μαθητές και γονείς, διατηρούν ΑΝΟΙΧΤΑ τα κλειστά σχολειά μας. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί κάθε νέο εγχείρημα όλοι δηλώνουμε παρόντες. Απόδειξη πως μέσα σε μία εβδομάδα στην Κεντρική Μακεδονία δημιουργήθηκαν 16.043 ψηφιακές τάξεις, με συμμετοχή 11.692 εκπαιδευτικών και 69.667 μαθητών” επεσήμανε ο κ. Κόπτσης και συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς για την ομοθυμία και τη σύμπνοια που επιδεικνύουν στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι οι ώρες κατά τις οποίες οι εκπαιδευτικοί αλληλεπιδρούν στην πλατφόρμα με τους μαθητές προτείνεται να είναι από 8 π.μ. έως 2 μ.μ. Βέβαια, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν την πλατφόρμα και πέραν των προτεινόμενων ωρών. Στο ενδεχόμενο που διαμορφωθεί άλλο ωράριο λειτουργίας για τη διευκόλυνση των μαθητών αλλά και για να μην επιβαρύνεται το σύστημα και να το χρησιμοποιούν πρώτα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους γονείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *